FMV

Avdelningschef Flygteknik- och rymdsystem

Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag, att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi befinner oss i en omvälvande tid med tillväxt där vi till vårt verksamhetsområde Flyg- och rymdmateriel söker en avdelningschef som vill vara med och skapa en ännu mer dynamisk och leveranssäker organisation. Vill du bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

 

Arbetsuppgifter

Som avdelningschef har du övergripande verksamhets-, personal-, arbetsmiljö - och resultatansvar för avdelningen. Du bidrar till att medarbetarna på dina underställda enheter arbetar gemensamt så att helheten inom verksamhetsområdet optimeras. Du arbetar med utveckling av verksamheten, och förväntas jobba i nära samverkan med övriga avdelningar både i Linköping och Stockholm.

 

Som chef för avdelningen Flygteknik- och rymdsystem ger du dina enhetschefer stöd och förutsättningar i sitt arbete och skapar genom ditt ledarskap delaktighet och engagemang i enlighet med FMV ledarskapsprinciper, vision, mål och värdegrund. I din roll rapporterar du till verksamhetsområdeschef för Flyg- och rymdmateriel och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp.

 

Tjänsten är placerad i Stockholm.

 

Vi söker dig som

För att vara aktuell för tjänsten vill vi att du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande utbildning/kompetens förvärvade på annat sätt som FMV bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet som chef och har innehaft verksamhetsansvar, arbetsgivaransvar och ekonomiskt ansvar. Har du arbetat som indirekt chef är det meriterande, liksom om du har erfarenhet av att leda i ingenjörstung verksamhet. Vi vill också att du har erfarenhet av samordning, planering, genomförande och uppföljning av projekt, produktion och ekonomi. Har du dessutom erfarenhet av offentlig upphandling, förändringsledning och arbete inom offentlig verksamhet är det meriterande.

 

Du som söker har också erfarenhet av verksamhet med flera gränsytor samt beroenden inom egen och mellan andra organisationsdelar. Vi ser positivt på erfarenhet från relevant teknikområde, liksom kunskap om projektstyrning, designarbete och utveckling av flyg- eller rymdsystem.

 

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.

 

Du har förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar genom att väga samman komplex information och du har gott omdöme. Du är öppen för nya lösningar, ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet och kan se till hela verksamhetens bästa. Du kan lyssna, kommunicera tydligt och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare tar du initiativ och uppnår resultat och har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du har integritet och kan arbeta självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga.

 

Din ledarstil kännetecknas av en stark vilja till utveckling, vilket syns när du tydliggör mål och ramar för verksamheten. I handling visar du omtanke om såväl medarbetare som andra samarbetspartner. Du förstår också att en effektiv och leveranssäker organisation bygger på en öppenhet inför olikheter.

 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och som en del i urvalsarbetet kan vi komma att genomföra test med stöd av extern leverantör.

 

Om oss

Verksamhetsområde Flyg- och rymdmateriel samordnar flyg- och rymdmaterielverksamhet inom FMV och ansvarar för designledning och samordning mellan tekniska system inom flyg- och rymdarenan, samt med övriga samverkande system som produceras vid andra verksamhetsområden. Verksamhetsområdet deltar i forsknings- och teknikutvecklingsprojekt och ansvarar även för befintliga statliga exportavtal inom flygområdet.

 

Avdelningen består av fem enheter; Flygbassystem, Flygsäkerhetsmateriel, Teknikutveckling Flyg och Rymd, Obemannade- och rymdsystem samt Produktstöd flygbas där den sistnämna enheten är lokaliserad i Linköping. Verksamheten omfattar anskaffning och vidmakthållande av flygbasmateriel, flygsäkerhetsmateriel, obemannade flygsystem, rymdsystem, internationell verksamhet och FoU.

 

Avdelningen omfattar cirka 65 fast anställda medarbetare, bl.a. projektledare, produktledare och systemingenjörer. Arbetet bedrivs främst i projektform där medarbetare med teknisk-, kommersiell-, ekonomisk- och annan specialistkompetens arbetar integrerat för att leverera god kvalitet, i tid och på ett kostnadseffektivt sätt. För att göra det möjligt ställs tydliga krav på att våra projekt genomförs och leds på ett kompetent sätt med utgångspunkt i den statliga värdegrunden.

 

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

 

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

 

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Ola Fransson, OFR/O Gunnar Hansen och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

 

Vid frågor ber vi dig kontakta vår samarbetspartner Therese Thunström på Jefferson Wells, therese.thunstrom@jeffersonwells.se alt. 0730-62 33 72.

 

Sista ansökningsdag är 2024-08-05.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 5 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 19 juni

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans Kontor & Administration Offentliga jobb Projektledning


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Avdelningschef Flygteknik- och rymdsystem