FMV

Spontanansökan till IT-funktionen

Vill du ha ett meningsfullt arbete i en organisation som är i stor tillväxt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Har du förmåga att skapa struktur och trivs att jobba tillsammans med andra i team? Vi söker medarbetare till olika roller och kompetensområden inom såväl ledning, processer- och arbetssätt, digitalisering, systemförvaltning och utveckling av informationssystem som komplex teknik och kritisk infrastruktur.

Låter det intressant att få bli en del av Sverige fjärde bästa arbetsgivare enligt Ranstads rapport för attraktiv arbetsgivare 2023? Skicka in en spontanansökan via denna annons.

Arbetsuppgifter
Mot bakgrund av det säkerhetspolitiska omvärldsläget och det ökade säkerhetshotet mot Sverige står FMV (Försvarets materielverk) och IT-funktionen inför en omfattande tillväxt- och förändringsresa. Vi söker nu flertalet duktiga medarbetare som vill bidra till en starkare försvarsförmåga.

IT-funktionen ansvarar för styrning, drift, utveckling och förvaltning av informationssystem samt övergripande IT- och mobiltelefonirelaterade frågor. IT-funktionen ansvarar därtill för att styra myndigheten inom IT-området genom att planera, genomföra och följa upp IT-verksamheten inom FMV. Som medarbetare inom IT-funktionen på FMV kan du jobba strategiskt såväl som operativt. Just nu har vi extra behov av IT-specialister med inriktning nät- och datakommunikation, IT-säkerhet, ackreditering- och säkerhetsgodkännande samt digital arbetsplats. Vi söker även IT-arkitekter, tjänsteområdesansvariga, förvaltningsledare, projektledare och systemförvaltare (exempelvis Sharepoint) för utveckling och förvaltning av våra informationssystem. Vi har även behov av infrastrukturarkitekt, informationsarkitekt samt verksamhetsutvecklare/applikationer inom IT.

Vi söker dig som

Vi söker dig som brinner för säkerhet och systemutveckling i allmänhet. Det är en fördel om du har djupa kunskaper inom något eller några enskilda områden som till exempel förvaltningsstyrning (gärna PM3), ITIL och/eller informationssäkerhetsarbete. Det är också en fördel om du har erfarenhet av totalförsvarsgemensamma regelverk och säkerhetslösningar, men om du inte har det kommer du att få den utbildning som behövs i rollen.

För att trivas och lyckas inom IT-funktionen på FMV ser vi att du följer med i teknikutvecklingen och är nyfiken samt har en vilja och förmåga att lära nytt. Vårt arbetssätt bygger på gott samarbete och som person trivs du därför med att arbeta i team och har ett gott omdöme. På FMV arbetar vi systematiskt med komplexa frågor, därför är det viktigt att du arbetar strukturerat, kan prioritera och tar ansvar för dina uppgifter. Vi ser även att du är van att sätta upp mål för dig själv och arbetar fokuserat för att uppnå dem. En förutsättning för samtliga roller är att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Tjänsterna är placerade i Stockholm alternativt Arboga, beroende på roll och funktion.

Om oss

Försvarets materielverk befinner sig just nu i en spännande tid. Som myndighet inom försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver vilket är viktigare än någonsin.

Infrastrukturstaben ansvarar för drift, utveckling och förvaltning av informationssystem samt övergripande IT- och mobiltelefonirelaterade frågor. Infrastrukturstaben arbetar för att styra myndigheten inom IT-området genom att planera, genomföra och följa upp IT-verksamheten inom FMV.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Tjänsterna är tillsvidareanställningar och du söker via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar med personligt brev och CV på svenska. Våra fackliga företrädare är Stefan Hållander SACO-S, Lena Sköld Gunnarsson OFR/S, Lars Mörrby OFR/O och Peter Andersson SEKO. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Jan Lundborg, Eva-Lena Olnils eller Tord Sjöberg via 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Sista ansökningsdag är 2024-03-03.

Spontanansökan
Vi gör ett löpande urval av de spontanansökningar som visar intresse att jobba på FMV inom IT. Bedömer vi att din profil matchar vårt rekryteringsbehov så kommer vi kontakta dig. Som myndighet annonserar vi alla våra lediga tjänster.
FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Arboga, Stockholm . Publicerat : 2 februari

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Spontanansökan till IT-funktionen