FRA

Agil coach | Verksamhetsutvecklare

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en erfaren agil coach för att stötta oss i vår agila transformation. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som agil coach hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Du kommer att höra till kontoret för teknikkoordinering och ingå i avdelningens LACE (Lean Agile Center of Excellence). LACE äger modellen för tillämpningen av SAFe och har som ansvar att stötta avdelningen med att genomföra den agila transformationen.

I rollen som agil coach är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att bistå team och teknikstyrningsdomäner med att tillämpa agila och uppskalade agila arbetsmetoder, framförallt i form av:

• Deltagande i och coachande av agila ceremonier.
• Coachande av team och individer i agilt tänkesätt.
• Hålla utbildningar och workshopar.
• Utöva mentorskap.
• Ta fram och underhålla skriftligt material relaterat till agila metoder och arbetssätt.
• Vara involverad i utvecklingen av vår modell för tillämpning av SAFe.
• Bidra till att identifiera och hjälpa till att ta bort organisatoriska hinder för att optimera avdelningens leveransförmåga.

Resor i tjänsten kan förekomma. På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera detta.

Du kan

Vi söker dig som har:
• Högskoleutbildning inom relevant område.
• Certifiering (ar) inom agila arbetsmetoder, ramverk eller roller.
• Flera års erfarenhet av att arbeta som agil coach eller RTE.
• Flera års erfarenhet av att arbeta med lean-agila ramverk/metoder och praktiker, så som Scrum, DevOps eller SAFe.
• Goda kunskaper i Visio, Excel, Power Point samt Word.
• Skriver, förstår och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska
• Erfarenhet av arbete med rapportskrivning eller akademiskt skrivande

Skrivtester kommer att tillämpas som en del i urvalsprocessen.
 
Vi ser det som meriterande om du har:
• Högskoleutbildning med IT-inriktning.
• Certifierad som agil coach eller coach.
• Certifierad SPC.
• Erfarenhet av att arbeta med systemadministration eller som IT-tekniker.
• Erfarenhet av att arbeta inom statlig förvaltning och/eller inom försvarsområdet.
• Erfarenhet av produktutveckling i en ledande roll.
• Erfarenhet av agil testning och/eller agil mjukvaruutveckling.
• Goda kunskaper i Jira och/eller Confluence.

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har förmågan att etablera trovärdighet och är duktig på att påverka och övertyga andra. Då rollen innefattar ett stort kontaktnät är det av vikt att du har god kommunikativ förmåga och har lätt för att etablera och upprätthålla goda kontakter samt ser värdet i att samarbeta med personer på olika nivåer i organisationen. Rätt person för tjänsten har ett genuint intresse för att tillmötesgå kunderna på bästa sätt med känsla för kvalitet. Vidare har du förmåga att snabbt ta in ny kunskap och använda din erfarenhet på ett flexibelt sätt samt utveckla effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem. Du har lätt för att anpassa dig efter nya förutsättningar samt arbetar konstruktivt även under pressade situationer.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktivitetergratis parkeringledighet på klämdagarutökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på nummer 010-557 43 84. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-03-10

Referensnummer 4544/22.
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-03-10

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 10 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 12 februari

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Data & IT Offentliga jobb Systemvetare


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Agil coach | Verksamhetsutvecklare