FRA

IT-talanger till svensk underrättelsetjänst

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu flertalet IT-talanger till vår akademi. Är du den vi söker får du möjlighet att utvecklas, studera och praktisera inom olika IT infrastrukturteam och får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som It-tekniker hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för underrättelseproduktionen. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Tjänsten innefattar framför allt arbete inom:
• service och support
• felsökning
• konfigurering och installation av hård- och mjukvara
• Studier och vidareutbildning samt certifieringar inom Linux, Windows eller Cisco

Under introduktionsmånaderna kommer du exempelvis arbeta med 1:a och 2:a linjens support, arbete i datorhall och med serverinstallationer, Unix/Linuxklienter-och servrar, Windowsklienter och- servrar samt arbete med nätverk och övervakning. Efter vår utbildning kommer du få en tydligare inriktning och få chansen att utvecklas till en specialist inom ditt kunskaps- och intresseområde. Du kommer få både möjlighet och tid till egna studier som ett komplement till arbetet. Tjänsten består även av att ha mycket kontakt med, samt att stödja och hjälpa, slutanvändare. 

På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det. Resor inom landet kan förekomma i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har:
• Nyligen godkänd gymnasieutbildning med teknisk inriktning, t.ex. Teknikprogrammet med inriktning informations och medieteknik.
• Nyligen studerat grundläggande nätverksteknik eller operativsystem
• Kunskap om operativsystem för server och klient antingen Windows och Linux och/eller nätverk

Vi ser det som meriterande om du har:
• Yrkeshögskola inom IT infrastruktur och/eller har arbetat med IT-drift ser vi det som meriterande.
• Scripting och enklare programmering
• Cisco på CCNA nivå
• Du gör, eller nyligen gjort, militärtjänstgöring med IT-inriktning, tex ledningsförband.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och det är viktigt att du är lojal och har en positiv attityd mot ditt arbete, verksamheten och organisationen. Vi söker dig som är bra på att samarbeta, har en vilja och ett intresse att hjälpa andra för att tillsammans leverera lösningar och uppnå gemensamma mål. Du arbetar bra med komplexa frågor och har god förmåga att analysera och bryta ner problem i dess beståndsdelar. Om du, utöver ovanstående egenskaper, även ser dig själv som en stabil person som har en god förmåga att behålla fokus på rätt saker kan du vara rätt person för tjänsten.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta 010-557 40 83. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-03-03
Referensnummer 4606/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-03-03

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 6 februari

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb IT-talanger till svensk underrättelsetjänst