Säkerhetspolisen

Systemutvecklare till innovationsenheten

Vi söker erfarna utvecklare med förmåga att snabbt kunna ta till sig ny teknik och utveckla prototyper som binder samman olika teknologier för att hitta nya användningsområden.

Som systemutvecklare på innovationsenheten ingår du i ett litet och snabbrörligt team som sätts samman med verksamheten och extern expertis för att effektivt lösa utmaningar i teknikens framkant.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-03-22

För att alltid kunna ligga steget före, förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet förstärker vi oss nu inom IT och teknik. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och dedikation värdesätts högt. Vill du ta dig an utmaningar som bidrar till att skydda Sverige, det demokratiska samhället och medborgarnas fri- och rättigheter?


Ditt uppdrag
Som systemutvecklare på innovationsenheten handlar uppdraget främst om att med bred teknisk förmåga och varierat arbetssätt lösa utmaningar för att stötta myndighetens behov och utveckling av förmåga. Du arbetar i en dynamisk miljö med stor variation där det ställs höga krav på kreativitet och tekniskt kunnande.

I din roll medverkar du till utveckling av vår arbetsmetod enligt agila principer och arbetar med förstudier, framtagning av prototyper och att snabbt bedöma effekterna av en innovation.

Som en del av arbetet ingår omvärldsbevakning och det är viktigt att du håller dig uppdaterad med vad som sker inom IT och teknik. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling.

En stor del av arbetet innebär att samverka med övriga delar av verksamheten, externa leverantörer, samarbetspartners men även inom vår IT- och teknikverksamhet.
Inrikes- och utrikesresor kan förekomma i tjänsten.


Din kompetens
För denna roll ser vi att du har eftergymnasial utbildning inom relevant område och minst tre års erfarenhet inom systemutveckling. Du har Linuxkompetens och erfarenhet av arbete med Open Source-mjukvara samt behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Har du dessutom en ingenjörsutbildning, erfarenhet av Kubernetes/Docker eller motsvarande eller erfarenhet av AWS, GCP och/eller Azure är det meriterande.  Det är även meriterande om du har erfarenhet inom följande områden:

• Python

• JavaScript, TypeScript, Rust, Go, C++, Swift, Kotlin, Dart
• CI/CD
• Molnlösningar
• IT-säkerhet
• Software Defined Networking
• Elektronikutveckling
• Radio och nätverk
• NoSQL/GraphQL
• AI/ML


Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är positiv och tålmodig, tycker om att arbeta proaktivt och har lätt för att bygga relationer och samarbeta med andra. Du är analytisk i ditt arbete, men ser samtidigt inga problem med att arbeta utan ett tydligt utstakat mål.


Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 72 85. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-03-22.
Rekryteringen sker löpande.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Sista ansökningsdag : 22 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 22 februari

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från Säkerhetspolisen

Alla jobb hos Säkerhetspolisen

Liknande jobb Systemutvecklare till innovationsenheten